Прокуратурата привлече като обвиняеми четиримата пловдивчани, които отвлякоха и се гавреха с 44- годишен мъж. Похитителите са задържани за 72 часа, през които ще се реши дали държавното обвинение ще поиска за всеки един тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“. Както TrafficNews съобщи, гнусната история се е разиграла в петък срещу събота през нощта, а един от участниците в злодеянието е 22-годишният син на Катя Лерца, която уби с джипа си полицая Делян Палазов на бул. "Санкт Петербург". 

От разследването става ясно, че Костадин и приятелите му, задигнали мобилния телефон на жертвата си, дебитна карта и сумата от 20 лева, след като му нанесли жесток побой.

Припомняме, че жертвата е 44 - годишен пловдивчанин, който не работи никъде, но за сметка на това дължи пари на различни хора. Един от тях бил бащата на Костадин  - син на осъдената шофьорка. В петък вечерта младежът и негови приятели удалири по няколко питиета и отишли да видят кога длъжникът ще си върне борчовете. Намерили го в дома му и го поканили да се почерпят в ранчо, близо до ЖП линията в квартал Тракия. 

Синът на Катя Лерца и още трима отвличат и се гаврят с пловдивчанинПохитителите са в ареста, образувано е досъдебно производство

След бутилка водка страстите се разпалили и Костадин започнал да упорства гостът да върне дълга. Мъжът обещал в понеделник да възстанови част от сумата и също така да каже в коя заложна къща е оставил моторната резачка. 

Това обаче не задоволило компанията, защото четиримата го качили в колата на единия и потеглили към хижа "Студенец". Там го набили, съблекли му дрехите, заплашвали го и дори един от похитителите уринирал върху него. 

След това последвало предложение да го закарат до язовир "Антонивановци" /Въча/ , за да го хвърлят в него. Идеята обаче се видяла прекалено радикална на останалите участници, които решили , че наказанието му е достатъчно, качили го гол в багажника на колата и го върнали в Пловдив. Изхвърлили го заедно с дрехите му в покрайнините на града и изчезнали. 

В събота сутринта пострадалият отишъл в полицията и подал жалба. Няколко часа по-късно четиримата похитители - Борис К. /44/, Стефан Х. /33/ , Йордан А. /32/ и Костадин К. /22/ били арестувани. Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от прокуратурата.