Полицията в Пловдив е арестувала 53-годишен мъж, който е заподозрян за убийството на 87-годишния си баща в Пловдив. Кървавият инцидент се е случил вчера, съобщиха от Окръжна прокуратура. 

На 23 февруари 2021 г. близък на възрастния мъж направил няколко опита да се свърже по телефона с него. На позвъняванията отговарял 53-годишният му син А.М. Мъжът твърдял, че баща му не се чувствал добре. 

Това притеснило позвъняващия и той решил да намине на приятели си в жилището му, намиращо се в централната част на Пловдив. Апартаментът принципно се обитавал от бащата и сина. 

При пристигането си, човекът заварил вратата отворена и открил приятеля си да лежи в безпомощно състояние, с видими наранявания, включително в областта на главата.

Веднага бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски служители и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Пострадалият бил откаран в лечебно заведение, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал.

В резултат на проведените от служители на ОД на МВР – Пловдив незабавни оперативно–издирвателни мероприятия и действия по разследването, като евентуален извършител на престъплението е бил установен – 53-годишният син. Същата вечер той е настанен в Център за психично здраве в Пловдив.  

До момента са извършени огледи на местопроизшествие, приобщаване на веществени доказателства, разпити на свидетели. Назначени са съдебномедицински и психиатрична експертизи и др. Разследването по случая, вкл. за установяване на актуалното психическо състояние на сина на пострадалия, продължава.

Под надзора на Окръжна прокуратура – Пловдив се извършват активни процесуално-следствени действия по наблюдавано досъдебното производство за умишлено убийство на мъжа.