Шофьорът, причинил тежка катастрофа в Русе, в която загина бебе, е стар познайник на полицията в Пловдивско, научи TrafficNews.

Припомняме, че инцидентът стана на 19 декември и при него пострадаха общо трима души. Малко след завой лекият автомобил с търговищка регистрация напуснал пътното платно и е навлязъл в разделителната ивица. Унесъл се е и се е ударил челно в колона на моста, който минава над пътя.

На място са били изпратени три линейки, които са откарали шофьорът, съпругата му и 17-годишно момиче в болницата със счупвания и множество травми. Наложило се е пожарната да реже колата, за да ги извади. За съжаление бебето, което е било вътре, е загинало на място.

От полицията са установили , че 43-годишният шофьор няма книжка, като след сблъсъка той има счупени ребра. Той е шофьорил автомобила с 2,44 промила алкохол в кръвта, а реди два дни съдът в Русе го остави зад решетките. 

Спътничката му на 45 години е в интензивното отделение с опасност за живота. В болница е и 17-годишното момиче със счупен крак.

По информация на TrafficNews мъжът, причинил катастрофата, е родом от село Калековец. Дълги години е живял в село Чоба с бившата си съпруга и сина им. Казва се Данаил, известен е с прякора си Кърлежа.  

Стар познайник на полицията в Брезово, извършвал е много кражби в домове и по магазини. Многократно е влизал и в затвора. Местни хора разказват, че преди години е правил опит за изнасилване в съседното село Тюркмен.

В момента живее в Северна България с настоящата си съпруга, която е пътувала с него в автомобила по време на сблъсъка.

Шофьор без книжка е причинил катастрофата, в която загина бебеТрима души са ранени при инцидента