Около 18.05 ч. вчера в сектор „Пътна полиция“ бил получен сигнал за пътен инцидент на ул. „Райна Княгиня“ в Пловдив. Според първоначалните данни, 67-годишен водач на лек автомобил „Лексус“, поради несъобразена скорост блъснал велосипедист, съобщи МВР.

Както TrafficNews съобщи колоездачът е освободен за домашно лечение след преглед в болница. Няма данни двамата водачи да са употребили алкохол. По случая е взето административно отношение от служители на сектор „Пътна полиция“.

Сблъсъкът като по чудо се размина с много по-сериозен инцидент. От разказите на очевидци стана ясно, че точно преди да профучи колата са минавали две майки с деца, напът за детската площадка и се е блъснал на метри от кафене. По същото време на кафенето е имало няколко човека, които също са се разминали на косъм.

Както TrafficNews писа колата се е движила много бързо и шофьорът е искал да завие, но не е успял. В следствие на поднасянето, автомобилът е ударил колоездач и се е спрял на метри от кафене. На място веднага пристигнаха полиция и линейка, за да се установи състоянието на колоездача и шофьора.

По думите на очевидци автомобилът се е движил поне с 60-70 км./ч.

От разказа на шофьора стана ясно, че той се опитал да избегне волосипедиста, но не помни как точно се е случил инцидента, а негови близки трърдят, че е объркал педалите и вместо спирачката е натиснал газта.