21-годишен шофьор се изправи пред Пловдивския окръжен съд по обвинение, че е дал подкуп на полицейски органи, за да не извършат действие по служба. Пред магистратите Христо Генчев се призна за виновен и се отърва с условна присъда и глоба.

На 18 март 2024 г. Генчев пътувал по автомагистрала „Тракия” в посока София. Превозвал агнета, които бил натоварил от село Капитан Петко войвода. Около 152 км. на аутобана шофьорът спрял на бензиностанция, за да провери как са животните. Тогава бил проверен от полицейски служители. Въпреки, че нямало нищо нередно, 21-годишният шофьор твърди, че се бил изплашил да не бъде уволнен и предложил подкуп от 150 лева на органите на реда.

Пред съда Генчев изрази съжаление и се призна за виновен. Така законът му позволи да се ползва с 1/3 по-ниска присъда от наложената. От държавното обвинение поискаха минимално наказание с превес на смекчаващите вината обстоятелства, като се вземат предвид и добрите характеристични данни на шофьора. Прокурор Ваня Христева настоя за наказание около 1 година условно с 3 години изпитателен срок и минимална глоба около 500 лева. Адвокат Стефан Левашки, защитник на Генчев, каза че дори пробация би изпълнила целите си и настоя за най-лекото възможно наказание.

Съдът с председател Иван Бонев обаче прецени, че наказанието трябва да е година и половина условно, което след редукцията става 1 година с 3 години изпитателен срок. 21-годишният шофьор трябва да плати и глоба 500 лева, както и разноските по делото.