Пловдивчанин отърва глоба от 2000 лева и санкция „принудително отнемане на книжката” заради грешка в наказателното постановление.  Водачът атакувал издадената му санкция в Районен съд – Пловдив с мотива, че същата е незаконообразна и неправилна.

Мъжът, управлявал БМВ,  бил спрян от екип на Пето районно в Тракия. Проверката станала минути преди 1:00 часа през нощта в края на месец май. Униформените поканили водача да бъде изпробван за алкохол, тъй като от далеч, същият лъхал на спирт.

Мъжът обаче не дал съгласие, като също отказал да се подложи и на кръвен тест. Бил съставен акт, който водачът отказал да подпише. Пред свидетели, полицията му връчили копие от бланката.

След време пловдивчанинът се сдобил и с наказателно постановление. В него била описана фактическата обстановка, както и санкцията спрямо шофьора. Той бил глобен с 2000 лева, а книжката му следвало да бъде отнета. Мъжът веднага пуснал жалба до съда за отмяна на акта.

По време на заседание в Районен  съд се оказало, че в наказателното постановление има допусната съществена грешка. При описанието на фактическата обстановка е било вписано, че водачът е бил спрян в 00: 50 часа. Същия час е бил отразен и при теста с дрегер.

От доказателствата става ясно, че времето не съответства, тъй като след спирането на мъжът от екипа на Пето районно е бил повикан екип на КАТ. Физически до пристигането на Пътните полицай е изминало техническо време, което не е отразено в протокола.

Поради тази причина съда се принуди да обяви наложената санкция като неправомерна и отмени наказанието на пловдивчанина.