Шестима тийнейджъри са с повдигнати обвинения заради побоя над 15-годишния Андрей на 24 февруари пред дома му в София, научи TrafficNews.bg. Сред тях е и Ясен от класа на битото момче, който е заподозрян като поръчител на нападението. Историята за бруталното насилие беше разказана от бащата на Андрей - Желяз Топузов.

От свои източници TrafficNews.bg научи, че проблемът между пребитото момче и неговия съученик започнал ден преди нападението. Тогава Ясен писал на Андрей да се видят в парка и да се разберат „по мъжки”. Двамата имали конфликт заради момиче, което преди време ходело с Андрей. На уговорената среща обаче Ясен не бил сам - бил придружен от още шест момчета.

Тогава обаче до бой не се стигнало, защото бащата на Андрей бил наблизо и се намесил щом започнали да дърпат и бутат сина му. На следващия ден Андрей, който живее до мол „София”, излязъл сам за състезание по английски език. Точно тогава

младежи с маски го нападнали от засада.  Те били въоръжени с нож и бокс, но не ги използвали при побоя. Според полицията нападателите са удряли жертвата си с палка. Андрей беше приет в „Пирогов” със съмнение за сътресение на мозъка и травми по тялото.

Веднега след инцидента бяха задържани около 10 момчета, а сред тях беше и синът на познатия в родния ъндърграунд Мартин Първанов - Марто Лудия, разследван като наркодилър. Лудия беше прострелян през 2007 г. с няколко куршума в главата и корема, но оживя по чудо.

Неговият син Явор Първанов обаче беше пуснат след разпита и срещу него няма повдигнати обвинения. Съученикът на Андрей Ясен не е участвал в побоя, но е бил негов организатор и затова е сред сдобилите се с обвинения. Всички с повдигнати обвинения са освободени от ареста след 72 часа.

 

Арестуваха съученик на пребития 15-годишен Андрей! Момиче ли е в основата на зверството?В момента полицията изземва записи от камери в района, момчето е все още в Пирогов, но няма хематом на главата