Шофьор на "Ауди" 100 се сдоби с глоба 1000 лв., след като се озовал в насрещното движение по магистрала "Хемус" край Каспичан.

Инцидентът станал на 8 септември м.г., когато тир се обърнал на аутобана, полицаи създали обходен маршрут и засекли водача  П.Г., който се движел в посока от Варна към София, но навлязъл и започнал да кара в насрещното движение по магистралата.

Освен солената санкция, наказателното постановление на началника на "Пътна полиция"-Шумен лишава водача и от книжка за 3 месеца.

Шофьорът е обжалвал, но Районен съд в Шумен потвърждава санкцията. Оправданието на П.Г. пред магистратите било, че полицейски служители разпоредили на водачите да извършат нарушение по Закона за движение по пътищата.

"Тази версия изглежда крайно неправдоподобна, не съответства на действителната фактическа обстановка и очевидно е израз на изградена защитна теза от страна на жалбоподателя", пише в решението си съдът.

6-ма полицаи заявили пред Темида, че няма такова разпореждане от тяхна страна.

Съдът е отчел и факта, че мястото, на което е извършено нарушението, се отличава с висока концентрация на катастрофи. Участъкът е пътен възел с отклонение за други населени места.

Решението на магистратите може да се обжалва пред Административен съд в Шумен.