Полицията огласи своя версия за инцидента в столичния квартал „Дружба“, където на 20 януари Зоран Маглесов беше задържан за нанесен удар на служител на реда. Тази сутрин 33-годишният мъж, който беше пуснат от ареста, обиколи сутрешните предавания на националните телевизии, за да обясни, че всъщност не той е проявил агресия, а полицай се е опитвал да го събори на земята, при което се е спънал и паднал.

От СДВР обясниха, че в неделя малко след 14:30 часа е бил получен сигнал, че на паркинг пред един от блоковете в "Дружба" има кола, която може би е участвала в катастрофа. Пристигналите на място екипи на „Пътна полиция“ установили, че автомобилът има съответствия с такъв, който бил обявен за издирване.

Докато полицаите оглеждали колата при тях слязъл нейният собственик Зоран Маглесев, който започнал да ги снима и се държал много агресивно. Проверяващите автомобила предупредили мъжа да спре да ги снима и да ги бута. Това обаче не се случило. Мъжът се завъртял, ударил с лакът един от служителите на СДВР и го повалил. Пострадалият има леки наранявания по ръката, твърдят от СДВР. След случилото се мъжът е отведен в 8 РПУ.

Маглесов пък твърди, че със заснетия видеоклип той и приятелката му искали да оспорят думите на полицията и да подадат жалба.  По думите му униформените го принудили да признае, че е ударил автомобила на негов съсед.