6 години ще лежи в затвора 40-годишен санитар в Центъра за стари хора във Видин заради блудство с момиченце на 9 г., съобщават от Окръжната прокуратура в града. Детето е дъщеря на негов дългогодишен приятел, който бил беден и със съпругата му имали още 2. помагал им с пари. 

На 21 май м.г. в Детска педагогическа стая във Видин постъпил сигнал от Държавна агенция за закрила на детето. В него имало данни за момиче на 9 г., което живее в село до областния град. Тогава полицията и прокуратурата започнали работа по случая. 

Свидетели разказали, че санитарят често купувал на дъщерята на приятелското му семейство вафли, сладоледи и други вкусни неща, както и играчки. Откакто момичето ходело на детска градина от 2015 г., мъжът го водел и го прибирал от там, а след това и от училище. Купувал му закуска, давал му пари. Детето било споделяло на няколко души за блудствените действия, които той извършвал с нея, както и че я заплашвал. 

Други свидетели са заявили, че им правило впечатление, че момичето било притеснено, нервно, плачело, задавало въпроси, неотговарящи на възрастта му. 9-годишното момиче е разпитано с т.нар. Синя стая. Разказала как извергът се грижел за семейството й, като давал пари. За първи път мъжът блудствал с нея, когато била на 5 г.  Принудил я със заплахи, че ще вкара родителите ѝ в затвора, а братята ѝ - в дом за социални грижи. Не споделяла за случващото се в дома му поради страх за близките си.

Извратеният санитар е признал вината си. Осъден е на 9 г. затвор, но заради съкратенат апроцедура по делото наказанието му е намалено с една трета.