Мистериозен пожар избухна на терасата в жилищна кооперация на кръстовището на бул. "Дунав" и ул. "Васил Левски" в Пловдив. Сигналът е получен малко след 12 часа и две пожарни са тръгнали към мястото. Пожарът започнал от сандъче с цветя, поставено на парапета на жилище на четвъртия етаж. Изсъхналите цветя в него се запалили и пластмасовия сандък също започнал да тлее. Горящата пластмаса се стекла и запалила друго сандъче с цветя на първия етаж. 

Тъй като пожарникарите не успели да влязат в жилището, откъдето тръгнал огънят , екип от пожарната се качил на 5-я етаж и от там загисили пламъците. В същото време друг екип  загасил горящия сандък на първия етаж. 

На мястото на пожара се събраха много хора, които с интерес наблюдават работата на огнеборците. 

В последствие, след като огънят бе загасен, се оказа, че собственикът си е бил в къщи, но спял дълбоко след нощна смяна. Той дори не разбрал за екшъна, докато не го събудили по телефона. 

Няма пострадали и сериозни материални щети. На този етап не  е ясна причината за запалването. Има предположения, че някой от горните етажи е хвърлил незагасен фас, който е запалил сандъчето с цветята. Движението в района временно бе ограничено.