Обвиняемият за убийството на 24- годишния Димитър Малинов - Рангел Бизюрев в Цалапица е дал подробни показания пред разследващите. 

По думите на защитата Димитър Колев, обвиняемият днес много последователно е обяснил за този ден и за цялата обстановка пред разследващите. Адвокатът разказа, че е настъпил инцидент между Малинов и Бизюрев, след като обвиняемият е получил информация, че е бил обиждан от страна на Митко. Бизюрев е пояснил, че е пожелал само да се види с Митко и да поговорят.

Тази среща е била осъществена на място, където Бизюрев е описал пред разследващите, но се е стигнало до саморазправа. По думите на адвоката, те са започнали да говорят, разменили са си обидни реплики.  Бизюрев е нанесъл няколко удара по тялото на Митко, но отрича обаче да го е  удрял по лицето, поради което да му бъде счупена носната преграда, довела до смъртта. По думите на адвоката, беглецът е отрекъл да го е блъскал и ритал.  Отрекъл е също близнаците да са имали участие в ударите по Митко.

Според Колев 30-годишният мъж признал, че е нанесъл 4 удара на Митко, но не в лицето, както всъщност твърди свидетелят Борислав Динков. Тук е имало противоречия в показанията им. Бизюрев е оказал пълно съдействие на разследващите, той е заявил, че Борислав Динков не е нанасял удари по Митко. Относно заравянето на тялото, юристът  заяви, че няма да коментира подробности. Бизюрев е казал обаче, че Митко не е бил жив, докато е заравян. 

“Считам, че по-скоро се касае за смърт по непредпазливост. Това е било инцидент. Ще се събират още доказателствени източници. Фактът е, че трето лице не е установено на мястото, където са се срещнали Митко и Бизюрев. Не съм чул нито един свидетел да заявява нещо различно от казаното от Бизюрев днес. Той изразява своето разкаяние и иска “домашен арест”, каза адвокатът.

“Не мога да кажа нищо”, заяви Бизюрев в последните си думи пред съда.

След изслушване на страните магистратите го оставиха в ареста. Съдия Роглекова заяви, че има достатъчно доказателства за съпричастността на Рангел към престъплението. Позова се на свидетелските показания на семейство Динкови и още редица свидетели.

Майката на Митко: Изминаха 8 месеца от убийството на сина ми, много се радвам, че връщат БизюревЖената се надява да бъде извършен нов следствен експеримент с Рангел Бизюрев на правилното място

След 5 часа разпити водят Бизюрев в съда окованОкръжна прокуратура внесе искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража"

Таен свидетел е дал показания по делото срещу БизюревСъдия Екатерина Роглекова трябва да реши дали беглецът от правосъдието трябва да остане в ареста