Днес в 17 часа Окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на Рангел Бизюрев. Преди минути Окръжна прокуратура-Пловдив внесе искане в Окръжен съд-Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо заподозрения за убийството на Димитър Малинов. Бизюрев е привлечен като обвиняем за това, че на 20.07.2023 г. в село Цалапица умишлено е умъртвил 24-годишният Малинов, като като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Бизюрев беше обявен за издирване през юли 2023 г. с Европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура-Пловдив. На 29 ноември 2023 г. той беше установен и задържан в град в Кралство Дания. На 20 март 2024 г.  беше предаден на съдебните власти в България след решение на две съдебни инстанции в Кралство Дания.

Днес, Бизюрев бе доведен в Пловдив под засилена полицейска охрана и му бяха повдигнати обвинения. Разпитите в Криминална полиция продължават повече от 5 часа, предава наш репортер от мястото на събитието.  На място бе и наблюдаващият прокурор по случая Бойка Лулчева, но на този етап тя не коментира дали обвиняемият е дал показания. 

Очаквайте подробности!

 

6 месеца без Митко от Цалапица, а Рангел Бизюрев все още не е екстрадиранБез неговия разпит делото срещу близнаците за укривателство няма как да стартира

Калин Стоянов: Поех личен ангажимент да заловим Бизюрев. Радвам се, че ще се изправи пред съдаГоворих с майката на момчето и я информирах за всички предприети действия, заяви още той

Полицията засне кацането на Рангел Бизюрев, вече е в Пловдив