Върховният касационен съд потвърди окончателните присъди на членовете на пернишката банда за мокри поръчки, станала известна като „Килърите 3”.

Тарторът на групата Милчо Петров – Чироза получи 10 години затвор. Освен като лидер на бандата той е осъден и за това, че стои зад разстрела на Теодор Неофитов-Ханс в местността Адамец край Гаров дол през 2008 г. Според прокуратурата именно той е извършил убиството, но това не беше доказано.

72-годишният Васил Василев – Бай Васо получи 5 г. лишаване от свобода. Възрастният мъж е баща на видния пернишки гангстер Васил Арарски-Райко Кръвта, убит преди 14 г.

Други двама членове на „Килърите  3” - Иван Цветков-Ванчето и Калоян Томов-Рокера са осъдени на по три години, а Димитър Начков се отърва с 1 година условно при изпитателен срок от 4 години.

В затвора обаче ще остане само Милчо Петров-Чироза, който е зад решетките от 2013 г., когато беше разбита бандата. Остава му да излежи още 4 г. Останалите са на свобода, защото присъдите им съвпадат с прекараното време в предварителния арест. 

"Килърите 3" бяха заловени през август 2013 г., след като серийният убиец и доскорошен човек на Бай Васо - Станислав Ангелов-Сиси заведе криминалистите до пернишкото село Габров дол и им посочи къде е заровено тялото на Ханс. В продължение на 3 г. спецсъдът гледаше мегаделото срещу 12-членната банда, занимаваща се с убийства, наркотици, проституция и черно тото. проституция и черно тото.

За неин създател  се смята Райко Кръвта, а след смъртта му е оглавена от Румен Стефанов-Алф, който обаче също е убит. След това лидер на бандата става Милчо Чироза, но тарторът в сянка е  златарят Бай Васо, бащата на Райко Кръвта.

Основни свидетели срещу пернишките килъри бяха серийният убиец Станислав Методиев-Сиси, който е в затвора и Николай Николов-Шатката, който избяга през 2014 г. И двамата са били членове на същата групировка в миналото. Според обяснения на Сиси, той склонил да свидетелства срещу бившите си авери, защото те не се погрижили за семейството му, когато попаднал зад решетките.    

Освен убийството на наркодилъра Ханс, на сметката на Килърите 3 са и екзекуциите на Николай Христов-Хайо и на Петър Крумов-Пупи.

 

Хайо е застрелян на 19 февруари 2008 г. Той бил свързан с противникова наркогрупа и отказал да работи за хората на Бай Васо. Пупи бил от близкото му обкръжение.