Шестима водачи, седнали зад волана друсани, са били арестувани в Пловдив само за 24 часа. Мъжете са на възраст между 18 и 42 години.

42- годишен водач на рено меган, шофирал под въздействието на марихуана. Мъжът, който е криминално проявен и осъждан, бил спрян на булевард „Македония”. Четири часа по- късно, служители на реда проверили 23- годишен водач на рено, които бил спрян на булевард „Никола Вапцаров”. Мъжът също шофирал под въздействие на марихуана.

Около 15,40 часа при проверка на лек автомобил мерцедес, движещ се по същия булевард, драг чек тестът на 18- годишния водач, реагирал положително за марихуана и амфетамин.

В първия час на 26 януари бил проверен и водач на БМВ. 20- годишен младеж, управлявал превозното средство, бил под въздействие на амфетамин. Справка в масивите на МВР сочи, че водачът има и други криминални прояви по линията.

Под въздействие на амфетамин бил и 25- годишен пловдивчанин, спрян за проверка на улица „Даме Груев”. Водачът на рено меган  е задържан в ареста за срок до 24 часа, а по случая е започнато досъдебно производство. 

В ареста за шофиране под въздействие на канабис е задържан и 34- годишен мъж, управлявал форд фиеста. Проверката е извършена в Кършияка. Служителите на реда са съставили  акт, а издадения талон за медицинско изследване, водачът не изпълнил. Случаите са докладвани на компетентната прокуратура.

В ареста се оказа и 37-годишен, седнал зад волана с 3,45 промила алкохол.