Заболяване на съдията докладчик отложи делото срещу Александрина Георгиева и Лазар Лазаров, арестувани за източвана на 3 милиона от НОИ. Тази сутрин в Районен съд трябваше да продължат разпитите на свидетелите и потърпевшите пенсионери. 32 ма са потърпевшите от схемата на Георгиева. 

Припомняме, че Александрина Георгиева бе арестувана в началото на декември миналата година по обвинение, че е измамила 28 пенсионери, взимайки парите им за платен трудов стаж без реално да ги внесе в НАП-Пловдив. Георгиева е бивш служител на Националния осигурителен институт в период от 1885 до 2009 година, когато напуска НОИ и основава две частни фирми за пенсионни услуги – „ЕЛ ЕЙ консулт 2017” ЕООД и „НАЙ консулт” ЕООД. 

С обвинителен акт се сдоби и дъщерята на Александрина – Веселина. Тя е пусната под парична гаранция. В ареста са двамата ѝ родители. 

По време на разпоредителното заседание, което продължи повече от 10 часа, Александрина Георгиева и Лазар Лазаро не признаха вина и процесът срещу тях стартира по общия ред.

Без признание за вина, словесен дебат и искове за отвод – тръгна делото за източените 3 млн. лв. от НОИЩе бъдат разпитани всички 32 потърпевши, свидетели и вещи лица