С разпит на вещо лице, изготвило съдебномедицинските експертизи на обвиняем и пострадал, започна заседанието срещу бившия надзирател Гени и съпругата му Пенка. Те са с повдигнати обвинения в отвличане, побой, заплаха с нож и съпротива при арест.

Както TrafficNews разказа, до съдебната сага се стигна след скандал и физическа саморазправа с интимната приятелка на дъщеря им преди две години. Тогава тяхната дъщеря все още не е навършила пълнолетие и има връзка с 20- годишната Виктория. 

Двете момичета се запознават във Фейсбук. Израснала в семейство с авторитарен баща, момичето очевидно търси подкрепа и разбиране извън семейството. Среща я в лицето на по-голямата от нея Виктория, която тогава живее във Варна. По-късно пред съда родителите ще описват дъщеря си като "добро и послушно дете, което ги слуша, уважава, учи се отлично и не отсъства от училище". Връзката й с Виктория променя както поведението й, така и успехът й в училище. Не след дълго родителите на тийнейджърката установяват връзката между новата й приятелка и промените в характера й. Момичето започва да остъства от училище, в бележника й шестиците са заменени от двойки и тройки.  

Семейни войни: Семейство пловдивчани на съд, след като любовница на дъщеря им ги вини в отвличанеМайката и бащата подозират, че дещеря им е оплетена в мрежа заради апетитни имоти

 По делото са разпитани всички участници в скандала, полицаите които са били на адреса и служители от преходното жилище, в което е живеела непълнолетната ученичка. Различни са показанията на свидетелите за сблъсъка между Генев и полицая. 

В съдебното заседание пред магистратите се изправи вещото лице, което е изготвило съдебномедицинската експертиза на пострадалия полицай – Станислав Воденичаров и отвлечената Виктория. По думите на д-р Хаджиева, момичето е получило охлузвания в областта на брадата, шията и ръката. От експертизата става ясно, че травмите може да са получени както от стискане с ръце, така и чрез нараняване с твърд предмет.

Интерес предизвика изслушването на втората експертиза, тази на полицай Воденичаров. Според съдебния медик той е с охлузване на подбедрицата и травма на пръстите на същия крак. Самият полицай е разказал, че тези телесни повреди са получени вследствие на удари от Генев към него. Не на такова мнение и не такива показания е дал подсъдимият. Гени твърди, че той е жертвата на побой от униформения.

Именно в тази насока бяха въпросите на защитниците на семейството, а именно дали полицаят не е наранил крайника си удряйки бившия надзирател.

Д-р Хаджиева заяви, че това е възможно. Тя дори посочи, че при обут крак с кубинка, травмата ще е още по-видима на пръстите. Защитата – адвокат Пенев и адвокат Йорданов изразиха в залата съмнение относно непристрастността на експертизата и в частност на вещото лице. Оказва се, че съпругът на съдебния медик е в редиците на МВР и са били колеги с потърпевшия Воденичаров.

„Не познавам това лице, не знам да са колеги с мъжа ми. Когато съм изготвяла експертизата все още с половинката ми не сме живеели заедно. И към този момент този полицай не го познавам. Категорично не е имало пристрастие по време на експертизата. Мъжът ми не е работил в Първо районно”, заяви д-р Хаджиева.

Нейното заключение предизвика две искания от страна на защитата на подсъдимото семейство. Адвокат Пенев настоя за нова експертиза на Гени Генев, за да покаже дали същият не е получил нараняванията си именно в следствие на побой от страна на полицейския служител. Такава експертиза бе поискана и от адвокат Йорданов, който представлява Пенка.

Искането на защитата срещна отпор в лицето на държавното обвинение. Според наблюдаващия прокурор, щенията на адвокат Пенев и адвокат Йорданов целят делото да се проточи и дори определи хода им като „шиканиране на процеса”.

Искането на защитата обаче бе уважено и председателят на състава назначи експертиза, която да даде отговор на въпросите: какви са били травмите на Гени по време на ареста, как са получени и механизма на получаване, вида и характера на травмите и тяхната давност. Освен това, вещите лица трябва да внесат яснота, дали може сам Гени да си е причинил раните, както и дали е възможно да ги е получил вследствие на побой. Подобни са въпросите, на които медиците ще дадат отговор спрямо Пенка .

Така делото бе отложено за нова дата. В края на януари подсъдимите отново ще застанат пред съда.