Пускат под гаранция срещу 250 лева садиста Ангелин, който беше заснет как измъчва куче в чакъл. Срещу 32-годишния мъж вече е повдигнато обвинение за проявена жестокост към животно. Младият ром, подвизаващ се в социалните мрежи под името Angel Yliqanovf, живее в една от махалите в Мъглиж.

Той е признал вината си и оправдал постъпката си с това, че кучето го е ухапало.  Ветеринарно-медицинска експертиза ще покаже дали същото животно е иззетото и предадено на природозащитниците.

Тъй като то е добре, ако вината на мъжа бъде доказана в съда, присъдата му ще е по-лека – лишаване от свобода до 2 години или пробация, но при всички случаи придружена и с обществено порицание.

Жестокост! Садист издевателства над куче, Фейсбук се организира да го търсиНа друго видео, качено от него, се вижда как прави опити да яхне крава

Ангелин напусна ареста на полицията този следобед, предаде БТВ. По закон той има между 3 и 15 дни, за да внесе гаранцията. Не го ли стори, мярката му ще бъде променена с решение на съда, вероятно отново със „задържане под стража”.

Жестоките кадри вече са премахнати от социалните мрежи. Сред други подвизи на младежа са опити за "обяздване" на крава. В интернет вече върви и петиция за строги мерки и ефективна присъда по отношение на Ангелин, а подкрепилите документа са над 6000 души. 

Вижте какво каза природозащитничката, която пое малтретираното кученце: