Окръжната прокуратура във Враца внесе в съда обвинителен акт срещу мъжа, който през август 2018 г. блъсна 13-годишния си брат с трактор и го уби, информират от Прокуратурата. 

Вечерта на 19.08.2018 г. обвиняемият М.Г. бил в заведение в село Камено поле, където консумирал значително количество алкохол. Между 38-годишния и друг посетител възникнал скандал, след това последвало и сбиване. Разправията между мъжете била прекратена от клиенти, които се намесили. 

По-късно М.Г. се качил в колесен трактор, паркиран на улицата пред дома му. Въпреки, че нямал необходимата правоспособност на водач на МПС, той го запалил и тръгнал към дома на опонента си. 

По-малкият брат на обвиняемия Я.Г., видял това и се затичал след него, за да попречи скандалът да се разрасне. 

М.Г. видял брат си и натиснал спирачката, но не успял да спре. В резултат той блъснал момчето с лявата предна част на трактора. След това завил надясно, при което превозното средство се ударило в телена ограда с колове. 

Мъжът слязъл от трактора и видял брат си да лежи на земята с кръв по главата. Изплашил се, качил се отново в кабината и тръгнал към дома си. Паркирал трактора и измил с вода предната му част, опитвайки се да заличи следите от престъплението.

Служители на РУ на град Роман и медицински екип пристигат на мястото и установяват, че момчето е починало в резултат на черепномозъчна, гръдна и коремна травма. Освен това той имал счупвания на бедрена и хълбочна кост.

Констатирано е, че обвиняемият е бил с концентрация 0,62 промила алкохол в кръвта.