Пловдивският полицая Пеньо Пашиков, който миналата година бе хванат с подкуп за 50 лева, се изправи днес пред съда. Арестът му се случи на 30 септември, а на 1-ви октомври беше привлечен като обвиняем, задържан за 72 часа и след това освободен под гаранция от 1000 лева.

Пътният полицай Пашиков и негов колега забелязали, че шофьор навлиза в забранена улица, а за  да не го глобят полицаите са му поискали сумата от 50 лева.  Водачът подал банкнотата, а униформеният служител сляпо повярвал , че си е получил подкупа и проблема е бил решен. Преди да даде парите обаче, шофьорът снимал банкнотата. Междувременно подал сигнал в полицията срещу тях. Служители на „Вътрешна сигурност“ са реагирали веднага. На място, съвместно със служители на ОДМВР - Пловдив, те са установили същата банкнота у обвиняемия. Той бе задържан, а след това отстранен от полицията.

Административният съд- Пловдив обаче отмени заповедта на директора на пловдивската полиция и той бе възстановен на работа. Днес в съдебната зала стана ясно, че пътният полицай се е отказал от системата и работи в частна фирма. Той не призна вината си и заяви, че иска делото да протече по общия ред с разпит на всички свидетели.

Съдията насрочи делото за следваща дата и потвърди паричната гаранция на мъжа. 

Полицай от Пловдив взе 50лв. подкуп, шофьорът снима банкнотатаСлужители на „Вътрешна сигурност" са реагирали веднага