Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу 47-годишният пловдивчанин Венцислав Н за държане, с цел разпространение, на високорисково наркотично вещество – марихуана и за отглеждане на растения от рода на конопа.

През месец октомври 2015 г. обвиняемият Венцислав Н. живеел в с. Дуванлии, обл. Пловдив, и в двора на къщата си отглеждал 10 броя растения от рода на конопа. Той направил система за напояване на растенията, редовно ги поливал, което допринесло за растежа на стръковете канабис и образуването на богата листна маса. Обвиняемият обирал листата и съцветията, оставял ги да съхнат в стая на приземния етаж на къщата, която била оборудвана с вентилатор и електрическа печка. Изсушените листа  и съцветия съхранявал в полиетиленови пликове, с цел разпространение.

 На 26 октомври 2015 г. било извършено претърсване в къщата и в двора на обвиняемия Венцислав Н., при което полицейски служители намерили в различни разфасовки или общо 4 610 грама изсушена марихуана на стойност 27 660 лева. В двора  били открити и 10 броя растения от рода на конопа с общо тегло 15 420 грама на стойност 92 520 лева. Иззети  били още електронна везна, вентилатор, полиетиленови пликове и др.

 Обвиняемият Венцислав Н. първоначално заявил, че използва канабиса за лечение, като отвара и за пушене. Разпитан на досъдебното производство, се е възползвал от правото си да не дава обяснение. По делото са извършени експертизи, иззети веществени доказателства, разпитани свидетели и др.

TNS.bg