Константин и Ружа Игнатови са присвоили общо около 4 млрд. долара чрез измамата с криптовалута.

За сега само Константин е задържан в САЩ на летището в Лос Анджелис и все още не се знае дали ще бъде екстрадиран. Сестра му - Ружа все още не е задържана и българските власти не са я обявили за издирване.

Припомняме, че 37-годишната нашенка е обвинена в измами с виртуалната валута уанкойн (OneCoin), основана именно от нея. 37-годишната нашенка, която има и германско гражданство, е в неизвестност, както и членове на нейната фамилия.

Издирваната за кражба на Oбвинeнитe ca cъздaли мyлтимилиapднa



Преди седмица спецпрокурори и агенти на ГДБОП и ДАНС нахлуха в офиса на българската фирма “Уан нетуърк сървисис” ЕООД, притежавана до миналата година от Веска Игнатова – майката на д-р Ружа (дъщерята се представя като магистър по икономика и доктор по право в Оксфорд - б.р.). Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев поясни, че акцията у нас е по съдебна поръчка за разследване за създаване пирамидална структура за измами и пране на пари чрез разпространение на виртуалната валута. Сред заподозрените са и две българки, които са майка и дъщеря.

От фирмата “Уан нетуърк сървисис” направиха изявление, че не се занимават с нищо незаконно, акцията срещу тях е показна и заради нея търпят сериозини финасови загуби. Според системата “Дакси” в момента фирмата е прехвърлена на двама 26-годишни собственици с адресна регистрация в столичния квартал “Модерно предградие”.

Снимка: Facebook