Ромът, ослепил бившия следовател край Пловдив, се изправя пред Темида

24-годишният Сашо Илиев се „похвалил" на всички за извършеното от него

Община Хисаря, Пловдив 07.04.2021 09:00 5271 1
Ромът, ослепил бившия следовател край Пловдив, се изправя пред Темида

24-годишният Сашо Илиев, който ослепи бившия следовател от Песнопой, застава пред съда. Мъжът от ромски произход е привлечен като обвиняем за причиняване на тежка телесна повреда, довела до постоянна слепота на дясното око на експолицая.

По време на разпоредителното заседание днес ще стане ясно дами Илиев ще признае вина или процесът срещу него ще премине с разпит на свидетели и вещи лица. 

Припомняме, че побоят стана в банята на село Песнопой в средата на юни. 52-годишен мъж и негов приятел били на процедури, когато трима мъже влезли в банята. Младежите, сред които и Сашо Илиев пушели, като това подразнило бившия следовател. Той направил забележка на момчетата и последвал удар. Той бил толкова силен, че пострадалият е ослепен.

„Ти какво правиш забележка за пушене? Ела навън“, заявил Сашо на следователя преди да нанесе удара. 

След нападението Илиев започнал да бяга, като се развикал на приятелите си.

„Бягайте, че ударих оня българин, дето ни правеше забележки“, качили се на автомобила  и потеглили. По пътя 24-годишният се „похвалил“ на всички за извършеното от него.

 Бивш следовател загуби окото си след бой заради направена забележка край Пловдив

Сашо Илиев е с постоянна мярка „задържане под стража”. Както TrafficNews съобщи, по време на едно от заседанията, в което се гледаше мярката за неотклонение на Илиев, защитата му заяви, че причината за побоя не била забележката за цигара, а обида на етническа основа.

„Тук цигани не искаме, махайте се от тук, мръсни цигани”, тази реплика е провокирала младия мъж да нанесе един удар в лицето на бившия следовател. Това заяви в залата защитата на Сашо – Йордан Давчев.

Ромът ослепил бившия следовател заради обидата "мръсен циганин"

 

 

Изпрати новина