Ревнив съпруг от прочутото смолянско село Забърдо сътвори достоен за Холивуд екшън. 44-годишният Добромир Малинов заподозрял по-възрастния с 12 г. местен лесничей Славчо Кавържиков, че върти тайно любов с жена му. При това зложелатели му обяснили, че половинката му слага рога от 7 години. Вбесен, Добромир издебнал заподозряния съперник да паркира пред селския ресторант карания от него пикап "Тойота Хайлукс" с пловдивска регистрация, собственост на фирма от Съединение.

След кратък скандал и разправия, в която ревнивецът заплашил с убийство своя съперник, той яхнал чуждата кола и се опитал да го сгази. При гонката по селските улици обаче катастрофирал след 200 метра. Това не угасило гнева му и той скоро намерил брадва, с която продължил преследването.  

Уплашеният до смърт заподозрян любовчия накрая потърсил помощ от кмета Валентин Черпоков и се скрил в кабинета му. Местният управник звъннал на полицията, но ревнивецът дал заден и се укрил. В момента Добромир се издирва от полицията.

"Към настоящия момент са образувани  две досъдебни производства – за отнемане на автомобил и за закани за убийство, работата по които продължава", заявиха от ОД на МВР - Смолян.