Млад мъж е арестуван, след като е тероризирал и заплашил с убийство бившата си приятелка и настоящото ѝ гадже, като даже им е искал "данък спокойствие". Сценарият, достоен на Холивудски филм, завършва със зрелищно залавяне с подкуп, който 23-годишният мъж е поискал и получил, за да не посегне върху живота на двама души. 

Районна прокуратура – Пазарджик днес привлече като обвиняем младежа с инициали И.К. за заплахи с убийство и изнудване.

Обвиняемият И.К. наскоро бил излязъл от затвора. Той научил, че бившата му приятелка има връзка с друг мъж. Поради тази причина започнал да заплашва двамата, че ще ги убие, както и поискал всеки месец да му плащат по 300 лева „такса спокойствие“, за да не ги притеснява. След подаден сигнал в полицията, И.К. е бил задържан от служители на ОД на МВР – Пазарджик на 12 февруари 2021 г., непосредствено след получаване на парична сума , предмет на изнудването.

Извършени са неотложни процесуално – следствени действия, в резултат на които са иззети веществени доказателства - нож, паричната сума и др. Обвиняемият И.К. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районна прокуратура – Пазарджик да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.