Рецидивист е прострелял и ранил столични полицаи. Униформените се отзовали на сигнал за междусъседски скандал. Подателят на сигнала обяснил пред тях, че негов съсед заплашил семейството му с убийство и избягал. Униформените издирили мъжа, а той прострелял единия от тях. Докато колегата му му оказвал първа помощ, нападателят се възползвал и намушкал и двамата с хладно оръжие.

Задържан е криминално проявен и вече осъждан мъж. На 8 юни, около 23.30 часа, той и негов колега били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на обяснил пред униформените, че негов съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

В хода на незабавно стартиралите действия за установяването му, срещу полицаите бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от полицаите. Колегата му действал бързо и успял да качи простреляния в патрулния автомобил, където му оказал първа помощ. Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане. На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, пострадалият полицай е транспортиран в болнично заведение.

Задържаният е 67-годишен, криминално проявен и осъждан – от 1977 до 2021 година има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи. При процесуално-следствените действия са иззети използваното от рецидивиста оръжие - пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по чл. 131 от НК под надзора на Софийската градска прокуратура. На задържания е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа.