30-годишен бе задържан след серия грабежи в Пловдив. Арестът идва само 10 дни, след като е бил пуснат от затвора.

В началото на септември той се движел в района на улица „Младежка“. Видял две възрастни жени да седят на пейка. Когато една от тях – 94-годишна станала, рецидивистът тръгнал след нея и издърпал със сила златно синджирче с висулка, след което избягал. За отнетото бижу получил 30 лева от заложна къща.

Десет дни по-късно последвал втори грабеж. 77-годишна пловдивчанка се връщала от магазина, носела две торби и несесер. Близо до паркинг на ул. „Захари Стоянов“ мъжът я настигнал. Той издърпал несесера, в който били документите на пострадалата и избягал. След като установил, че в него няма пари, го изхвърлил.

Бившият затворник посегнал и на трети възрастен човек под тепетата. На 19 септември той се движел по ул. „Петър Делян“. Срещу него вървял пловдивчанин на 81 години. При разминаването, 30-годишният се блъснал във възрастния мъж и издърпал от джоба на ризата му портмоне с 250 лева, след което избягал. Обвиняемият взел парите, а портфейла изхвърлил в контейнер за смет.

Апашът е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора. Предвиденото наказание за престъплението, в което е обвинен, е от 5 до 15 години „лишаване от свобода“.