Известният герой от пловдивския ъндърграунд  Стилян Петров – Хофмана  твърди, че от няколко седмици е подложен на тормоз от страна на полицията. В рамките на две седмици той два пъти е спиран от органите на реда, обискиран е , а след домашен обиск е прекарал в ареста 24 часа.

„Аз не съм светец, имам богато криминално минало, но от пет години не занимавам с нищо забранено от закона. Щом навърших 50, реших да променя начина си на живот и имам бизнес с пури и вина” твърди Хофмана.

Първият арест е на 21 януари, когато е спрян за проверка. „Направиха ми обиск в къщи. Намериха стар плик с останки от някакъв прах, но нищо сериозно. Просто защото няма. Доведоха куче, ровиха няколко часа, но не откриха никакви наркотици. Само изплашиха майка ми, която е онкоболна” разказа Петров през TrafficNews . След това бил отведен в районното, там го обискирали и го задържали за 24 часа.

„В същия период бяха задържани и обискирани доста известни лица от контингента. Реших, че имат някаква акция за профилактиране и изобщо не съм го правил на въпрос. Но на 9 февруари последва втори обиск. Излязох вечерта към 9  часа да си взема храна и някъде в района на площад „Шахбазян” ме спряха полицаи от Специализираните полицейски сили с бус. „Вкараха ме в буса и ме съблякоха гол, за да ме обискират. Нямаше поемни лица, свидетели бяха само полицаите от екипа. Те нямат право да ми правят обиск на място. Така или иначе не откриха никакви забранени неща у мен. Направиха ми тест за алкохол , който беше отрицателен. После искаха да ми направят и тест за наркотици, но аз категорично отказах, защото тези тестове не са сигурни.  Освен това разбрах, че не са ме спрели случайно, а целта е да ми намерят нещо. Затова отказах и кръвна проба. После дойдоха в къщи и обърнаха всичко с главата надолу.  Пак нищо не откриха. Заведоха ме в районното , там отново обиск – четвърти . И пак ме оставиха за 24 часа. Поисках адвокат – изобщо не ми обърнаха внимание. На следващия ден ме пуснаха. Имам протоколи от всички претърсвания и там ясно пише, че нищо не са открили”, категоричен е Хофмана.

Той твърди, че се притеснява , че по време на обиските, полицаите не викат поемни лица и това му дава основание да се тревожи, че следващия път , може да му бъде подхвърлено нещо. „Няма да е за първи път. Аз не се гордея с миналото си, но смятам, че всеки човек има право на нов шанс.  Полицията вместо да трупа активи на гърба на ретробандити като нас, да хване дилърите” възмущава се Хофмана.

Той е подготвил жалби, които ще внесе в прокуратурата и в Инспектората на МВР.

TrafficNews се обърна към Областната дирекция на МВР , като потърси информация за причината за арестите.

От пресцентъра отговориха следното:

На 21 януари т.г., при провеждане на специализирана операция за противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества, служители от Второ РУ задържат криминално проявения и осъждан мъж, а при обиск и претърсване на адреса му е иззето известно количество кокаин. По образуваното бързо производство има влязла в сила присъда по чл. 354а, ал. 5 от НК. 

 На 9 февруари т.г. той е засечен с автомобила си на ул. „Митрополит Панарет” от работещ по линия на пътния контрол екип на сектор „Специализирани полицейски сили”. При спирането му в качеството на водач отказва да бъде тестван с апарат за употреба на наркотици, както и да даде кръвна проба за химически анализ. В рамките на образуваното досъдебно производство е задържан за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК, а при оглед в автомобила са открити вещи, даващи основание да се предполага за съпричастност към престъпно деяние.  

ДОСИЕ

Хофмана влезе в криминалните хроники преЗ 2005 година , когато заля с киселина бившата си приятелка Боряна. Той получи 8-годишна присъда, която излежа, а момичето остана завинаги с тежко увредено зрение.

През март 2014 година той бе арестуван заедно с други двама пловдивчани с 12 грама кокаин. 

През 2019 година бе осъден на 3,5 години строг тъмничен затвор. Хофмана  е предаден на съд и за това, че в съучастие с баща си  в условията на опасен рецидив ,е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в жилище. Открити са МДМА с общо тегло 5,214 гр., кокаин с общо тегло 0,563 грама и амфетамини, с общо тегло 0,439 грама, всичко на обща стойност 248 лева.

TrafficNews ще продължи да следи темата, а спорът неоснователно ли е тормозен Хофмана, ще даде прокуратурата. 

3,5 години строга тъмница за един от най- известните пловдивски наркодилъриМалкият Хофман се връща зад решетките

За кой ли път? Арестуваха Хофманите с кокаСтилян Петров - Малкия Хофман и баща му са в ареста след акция на БОП