Рестартираха делото Росен Железаров, обвинен в причиняването на средна телесна повреда на кондуктор. Процесът срещу 51-годишния мъж започна отначало, след като Окръжен съд върна делото на първа инстанция.

Екшън в пловдивски автобус! Пътник бутна кондуктор през вратата, служителят разби главата си

 

Както TrafficNews разказа, Железаров и пострадалият кондуктор Иван Канделжиев се скарали заради жегата в рейса. Преди да слезе на спирката пътникът започнал да провокира и обижда служителя в градския транспорт. Двамата се сдърпали и подсъдимият, който вече бил слязъл от автобуса, се качил отново и започнал да нанася удря с юмруци в главата своя опонент.

При бутането кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята. При падането си ударил силно задната част на главата в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му започнало да тече кръв.

С линейка пострадалият бил транспортиран в болница, а Росен Железаров отведен за срок до 24 часа в Първо районно. 68-годишният кондуктор бе настанен в Клиниката по неврохирургия в УМБАЛ „Свети Георги” в критично състояние. 

Мъжът, пратил кондуктор от Пловдив в кома, прехвърля вината върху негоАдвокатът му Емилия Недева обвини медиите в липса на обективност и тенденциозно очерняне на клиента й

След близо година съдебна сага в Районен съд Росен Железаров бе признат за виновен. Той получи 2 години условно с 4 години изпитателен срок. Уважен отчасти бе и гражданският иск от страна на кондуктора. Той бе поискал 20 хиляди лева обезщетение, но съда му отсъди 8 хиляди лева.

Недоволен от присъдата си Росен Железаров отнесе казуса до Окръжен съд. На втора инстанция обаче, магистратите прецениха, че по делото на първа инстанция са допуснати процесуални грешки и върнаха делото за ново разглеждане.

Днес Железаров отново застана пред съда. Ход на разпоредителното заседание не бе даден, а причина бе отсъствието на защитата на 51-годишния мъж. Адвокат Недева е депозирала молба, че е под домашно лечение.

В съдебна зала бе и пострадалия кондуктор Иван Канделжиев. Той отново депозира молба за конституирането му като частен обвинител и граждански ищец. Заведен е иск за 20 хиляди лева обезщетение.

През месец май ще бъде направен втори опит за стартиране на процеса срещу Железаров.