Истинска рекордьорка по констатирани едновременно нарушения на пътя се оказа пловдивчанката Виолета Богданова. Тя е хваната да шофира под въздействие на наркотици, без книжка и с автомобил със служебно прекратена регистрация. По това време тя е возила в колата и малолетната си дъщеря.

Днес Богданова трябваше да се изправи пред Пловдивския районен съд, но делото пропадна заради неявяване на служебния ѝ защитник.

Жената е заловена на 14 декември 2022 г. от полицейските служители от град Хисаря, които патрулирали със служебния си автомобил. Униформените забелязали, че пред тях се движи автомобил мерцедес, който криволичел по пътя. Полицейските служители спрели немското возило, в което освен Виолета Богданова пътувала и малолетната ѝ дъщеря. Започнали проверка на водача, при която подсъдимата не представила шофьорска книжка, понеже нямала. В последствие се установило още, че управляваният автомобил е с прекратена служебно регистрация, като била констатирана и неправоспособността ѝ като шофьор.

Прецедент: Хванаха пловдивчанка да шофира пияна 2 пъти за една вечерПетя Трифонова продължила да си кара автомобила, след като и взели книжката и му свалили номерата

Полицаите продължили с проверката, като била извършена проба с техническо средство за наличие на алкохол, както и за употреба на наркотични вещества с тест за еднократна употреба. Резултатът от теста за наркотици бил положителен и отчел употреба на амфетамин.

При последвало претърсване в дома на жената са открити над 7 грама от наркотичното вещество. Тя е отказала да даде кръвна проба за химически анализ. С полицейска заповед е била задържана за едно денонощие.

Ако бъде призната за виновна, Богданова може да бъде осъдена на до 6 години лишаване от свобода и глоба до 10 000 лева.