Полицията в Петрич разследва случай на прострелян мъж в село Самуилово. Инцидентът е станал снощи пред ресторант в селото. С прострелна рана в главата е намерен криминалнопроявеният Симеон Велев. Откаран е в болница и лекари се борят за живота му. 

По неофициална информация дъщерята на собственика на заведението празнувала рожден ден и оттам се носила силна музика, пише "24 часа". Около полунощ Симеон отишъл в ресторанта и вдигнал скандал за силната музика. Минути след това си излязъл и отвън се чул силен изстрел. Гостите си отправили навън и видели мъжът в локва кръв, а до него имало пистолет. Дали сам се е прострелял или има чужда намеса, изясняват криминалистите, които от снощи досега са разпитали близо 50 души.

Какво се е случило?! 

Малко след полунощ Велев отишъл в ресторанта, където имало тържество, за да направи забележка, че шумният купон го притеснява и нарушава спокойствието му. Влязъл в конфликт със собственика на ресторанта и заради това бил изгонен навън.

Чул се изстрел и всички в заведението излезли, за да видят откъде идва стрелбата, разказаха свидетели, цитирани от Struma.com.

Симеон е видян в локва кръв, с огнестрелна рана в главата. Самопрострелял се. До него е намерено и оръжието - пистолет, с който се е гръмнал.

В болницата се борят за живота му, а в селото гъмжи от полиция, които продължават с разпити на свидетели на кървавия инцидент.

Велев е познайник на ченгетата. Известен с това, че участвал в международна група за трафик на хероин. Бил е залавян в Германия с голямо количество дрога и излежал присъда там.

Залавян е и в България, където също бе арестуван на границата, при опит да изнесе хероин.