Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Към настоящия момент е известно, че около 16 ч. на 04.08.2022 г., в местността „Стофричино“ в района на гр. Якоруда, се извършвал добив на дървесина в гора – частна собственост. В процеса на трудовата дейност И.О. (на 32 години) управлявал тежкотоварен автомобил – трактор, м. „ТАФ“, като издърпвал големи трупи. При извършване на пореден курс внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. При инцидента водачът изпаднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на тежкотоварния автомобил, съобщиха от прокуратурата.

Вследствие на причинени травми пострадалият починал.

Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.