Англичанин, живеещ в България, разкри как е убита сънародничката му Роксан-Джолийн Тина Даян Ейр в търновското Ново село. 62-годишната бивша служителка на прочута международна адвокатска кантора бе намерена мъртва в дома си миналия месец, като за смъртта ѝ е задържан 26-годишен българин.

Позовавайки се на приятели на жертвата, британски издания съобщиха, че тя е била нападната от Денислав Руневски. Двамата имали кратка връзка. Излизали няколко пъти, но нещо в поведението на българина започнало да притеснява англичанката и тя спряла да му вдига телефона. 

Миналото лято се оплакала на свои сънародници, че е тормозена от някой, с когото се запознала онлайн. Когато не се появила няколко дни в средата на февруари, те отишли в дома ѝ да видят дали е добре.

 

“Влязох вътре, имаше следи от кал по пода. На горния етаж сякаш вратата на банята беше препречена от нещо. Първоначално помислих, че е получила инфаркт или е припаднала, опитах да я бутна, когато чух, че някой ходи вътре, дръпнах се встрани и видях мъж, той хукна да бяга, но успях да го снимам”, разказва 74- годишният Колин Силвъруд, предава 24 часа.

Пита го какво прави там, на което той отговаря, че се грижи за кучетата на Рокси, тъй като тя е отишла до града. По-късно обаче избягва. Силвъруд отхвърля версията, че става въпрос за обир, тъй като на масата имало голяма сума пари, които младежът не взел. Нещо обаче в поведението му го притеснило, особено калта по дрехите му и той решил да провери и селскостопанските постройки. В една от тях открил тялото на сънародничката си в локва кръв.

Тя била намушкана многократно с нож и удряна с лопата по главата. След като Колин се обадил в полицията, българинът е заловен в дома на самотен дядо. Смята се, че убиецът е дебнел жертвата си продължително време от съседна необитаема къща.