Разбиха организирана престъпна група във Варна, занимаваща се с разпространение на високорискови наркотични вещества. Това обявиха по време на брифинг от прокуратурата. Към момента са обвинени петима души, двама от които са непълнолетни, а други двама са осъждани.

Ръководителят на групата е 44-годишен мъж, действал в условията на опасен рецидив. Той, както и 35-годишен мъж – участник в групата и осъждан, са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Предстои в съда да бъдат внесени искания за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

28-годишен мъж, също участвал в организираната престъпна група, ще бъде освободен срещу парична гаранция в размер на 5000 лева, а непълнолетните младежи ще бъдат под надзор на ИДПС при ОД на МВР – Варна.

В хода на операцията са извършени претърсвания на различни адреси в града. Намерени и иззети са около 950 грама амфетамин, приблизително 62 грама марихуана, 62 грама хероин и около 7 грама кокаин.

Иззети са също електронна везна със следи от марихуана, мелнички за марихуана и празни пакетчета, подготвени за дозиране на забранените субстанции.