600 саксии с канабис са били иззети от оранжерия в монтанското село Бойчиновци.  След получен сигнал и проведено разследване, в късните часове вчера криминалисти на ОДМВР- Монтана предприемат проверка на помещения в бивша производствена сграда в Бойчиновци. В хода на процесуално-следствените действия установяват, че помещенията били приспособени за наркооранжерия. За целта те били оборудвани с модерна техника - релета с таймери, осветителни тела, въздуховоди, климатици, лампи и вентилатори. От едната от залите са иззети саксии с 600 растения от вида на канабиса /близо 52 кг/, а от друга - над 13 кг суха тревна маса. Назначена е експертиза на иззетото количество наркотик. В рамките на операцията тази сутрин е установено и  незаконно присъединяване към ел. мрежата на електроразределителната компания.

По случая са образувани две досъдебни производства – едното за отглеждане и съхранение на наркотични вещества с цел разпространение, а второто – за незаконно присъединяване към ел. мрежата на електроразределителната компания. По случая има заподозрян, оперативно-издирвателните и процесуално-следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата.
Подробности по разследването оповестиха ст. комисар Пламен Томов, директор на ОДМВР Монтана, окръжният прокурор Росен Петков, наблюдаващият прокурор Лилия Илиева и районният прокурор Емил Овчаров.