Мини оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия, бе открита в пловдивското село Строево при проверка в частен имот.  При претърсване в къща, обитавана от 44- годишен мъж, първоначално са открити пластмасови кутии със суха листна маса под формата на глави и растения със съцветия по тях. 

Под навес в двора на имота била открита обособена мини оранжерия,оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор, в която се отглеждали саксии с коноп. Иззетата марихуана е с тегло 249,31 гр, като предстои допълнително изследване на откритите стръкове растения в саксии.  

Собственикът е признал пред органите на реда, че растенията са марихуана, а всички намерени улики са иззети в интерес на следствието.

На територията на Пловдив, в хода на специализирана операция за противодействие и разпространение на наркотични вещества, служители на криминална полиция на същото районно задържаха за притежание на наркотици още двама мъже. При проверка в апартамент на улица „Крайречна“  обитаван от 22- годишен младеж, са иззети  13 найлонови плика с различна големина и съдържание. 

Експертна справка е установила  вида и количеството на веществата- марихуана с тегло 2,743 гр, смес от тютюн и пинака с тегло 5,245 грama. Същия ден в Пловдив на улица „Клен“ е задържан и 23- годишен криминално проявен младеж, който е придобил и държи психотропни вещества от  рода на синтетичните канабиноиди. При личен обиск от лицето са иззети 0,242 гр. „пинака“.  Работата по случаите продължава под надзора на компетентната прокуратура.