Апаши разбиха колата на лекар от Спешна помощ в столичния квартал "Дианабад" тази нощ. Лекият автомобил "Ауди" на д-р Делян Георгиев е бил паркиран пред блока, в който той живее. Крадците са задигнали лекарската му чанта, ехограф и друга медицинска техника, необходима при спешни случаи.
 
 На място първо пристигна полицейски патрул, а малко след това и екип разследващи криминалисти с необходимата техника, за да потърсят оставени следи от нападателите, видя репортер на TrafficNews.
 
Само преди броени дни 33-годишният д-р Георгиев, който е баща на три деца, беше номиниран от БСП за кандидат-кмет на район "Изгрев" за местния вот наесен.  В района освен едноименния квартал влизат също "Изток" и "Дианабад", който в годините на соца се наричаше "Червена звезда" и по традиция социалистите винаги имат добри резултати в него.

Апашите, които са разбили колата на лекаря са били много нагли или са имали предварителна информация, защото пред входа, който е най-близо до аудито денонощно има видеокамера. Тя обаче не е заснела бандитите. 

Това е поредната разбита и обрана кола в квартала, заради което и повечето блокове са се оборудвали с видеокамери. Местните хора смятат, че в района върлува банда наркомани, които продават намерената плячка в ограбените автомобили.