Пловдивската полиция удари канал за разпространение на акцизни стоки без бандерол в града под тепетата. По време на спецоперацията е задържан 21-годишен мъж. Акцията е била под ръководството на Районна прокуратура, съвместно с „Гранична полиция" – Смолян и областната дирекция на МВР. 

На 9 септември в Пловдив е извършена проверка на лек автомобил, със софийска регистрация, в който са открити 52 запечатани найлонови плика, пълни с нарязан тютюн, с общо тегло 147 кг. Той е бил паркиран пред административна сграда. Автомобилът е бил управляван от 21-годишен, който е бил задържан от полицейските служители. Установено е, че на опаковките на пликовете са залепени етикети на тютюнообработващи компании

Мъжът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  

При последвала проверка в офис на фирма са открити още 10 кг ситно нарязана тютюн.

По време на полицейската операция са извършени проверки в още две складови помещения в Пловдив. Оттам  са иззети общо 356 кг нарязан тютюн.

В първия склад са намерени 97 запечатани найлонови пликове с нарязан тютюн, с общо тегло 140 кг. На опаковките са били поставени етикети на известни марки. Във второто помещение са открити 12 чувала и 26 плика със ситно нарязан тютюн, с общо тегло 225 кг.

Впоследствие е извършено претърсване и изземване и в къща в Пловдив, където са открити още 292 кг ситно нарязан тютюн, разпределен в чували, както и 5 кг, разфасован тютюн по-малки опаковки. При огледа са намерени два броя везни, принтер, преносим компютър, транспортни опаковки на куриерски фирми и опаковъчно полиетиленово фолио.

Общото тегло на иззетия тютюн по време на специализираната полицейска операция е общо 819 кг.

Районната прокуратура  е  привлякла  като обвиняем 21-годишния мъж по досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол.