Акцията, която доведе до разбиването на най-голямото депо за наркотици в Бургас е вследствие на мащабна разработка при която е проследен целият процес – от засаждането на марихуаната до пакетирането и продажбата. Това съобщи пред журналисти днес директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров, цитиран от Флагман.

Той намекна, че предстоят нови арести на дилъри по веригата, тъй като вече имали достатъчно събрани доказателства за наркомрежата.

Радослав Сотиров уточни, че основната част от 22-те хил.дози, които са били заловени в къщата на Димитров в село Чукарка са предназначени за бургаския пазар. Няколко часа след ареста на Живко Димитров, белезници са закопчани и на ръцете на баща му, но той засега няма обвинение, освободен е от ареста.

38-годишният Живко Димитров, който е от ж.к.Меден рудник и е известен с прозвището Вилицата, е криминално проявен и осъждан. Той е с наложена 72-часова мярка. Ще се иска постоянен арест, като мярката за неотклонение вероятно ще се гледа през уикенда в Бургаския окръжен съд.

До този момент е свършена огромен по обем работата, за да се докаже съпричастността на Живко Димитров към деянието, стана ясно от думите на окръжния прокурор Георги Чинев. Направена е дори ДНК експертиза, която е заковала по категоричен начин бургазлия. Безспорно е доказано, че той е подготвил наркотиците за крайния пазар.

Разработката е изключително солидна и вероятно ще осигури присъда, близка до максималната на заловения – до 8 години.

Припомняме, че ченгета откриха в къщата на Живко Димитров в село Чукарка над 22 хил.дози марихуана, които по цени на съдебната система струват 300 хил.лева. Канабисът е с изключително високо съдържание на тетрахидраканабинол – 18 % при максимално възможни 21 %. В къщата на Димитров в село Чукарка, която той е използвал за депо, са открити още 22 кг необработена марихуна – със стълба. Предполага се, че чистото й тегло е около 6 кг и тя е на приблизително същата стойност – около 300 хил.лева.