Реагирал съм на случая с "Ларгото" и съм го изпратил на съд още тогава. Това каза шефът на комисията по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов пред журналисти във връзка с разследването на  Елена Йончева по аферата "Ало, Банов съм". По времето, когато Банов се опитва са спаси строителното сдружение "Антична Сердика" от 700 000 лева неустойка, Рашидов е министър на културата.

"Казвам, че съм подписал заповед да отиде на съд тази неустойка за неспазване. Втора инстанция чакаме. Реагирал съм. За всичко останало въпросите са към друг", обясни Рашидов.

Във връзка с документите за строителството на обект - "Ларгото", културно-комуникационен комплекс "Сердика" 2-3 етап, Рашидов заяви, че става въпрос за забавяне на строителя.

Той обясни, че е проверил през правна дирекция, че като се е върнал от лечението си от Германия е подписал заповед да се заведе дело да се изплати неустойка за забавени срокове. Рашидов обърна внимание, че са минали европейски и всякакви одити относно обекта "Ларгото", културно-комуникационен комплекс "Сердика" 2-3 етап.

Искът обаче е подаден чак на 20 януари 2017 г., една година след приемането на обекта от културното министерство.