Ръководителят на ДФ „Пловдив 112“ Атанас Даков е доброволецът, който е бил пребит от охранител на „Ботев гард“, научи TrafficNews.  Инцидентът, за който медията ни писа се случи на 9 юли в едно от помещенията на стадион „Христо Ботев“.

Полемиката възникнала, когато двама доброволци сортирали оборудването на формированието. Те ползват помещение на стадион „Христо Ботев“, което е дадено от собственика на стадиона – Община Пловдив. При обход на охранителя на стадиона, той видял двамата мъже  и ги попитал какво правят, а след това ги призовал да си ходят. Те му обяснили, че са от доброволно формирование „Пловдив 112“ и тук държат техниката си. Служителят на охранителната фирма на Ботев Пловдив обаче не проявил разбиране, напротив – казал им веднага да си тръгват. Те отказали, а в следващия момент последвали удари от охранителя към един от доброволците.

Охранителят е бил пуснат от ареста след 24 часа, но разследването по случая от прокуратурата продължава.  Оттам съобщиха на наш репортер, че се преглеждат доказателствата и се правят експертизи, за да се установи телесната повреда. След това се очаква да бъде повдигнато и обвинение към извършителя.

Самият Атанас Даков, ден след инцидента замина заедно с доброволното формирование, за да помагат с овладяването на големия пожар в Община Хисаря. Потърсен от TrafficNews за коментар, ръководителят на доброволците заяви, че има неща, които изчаква да се случат и тогава ще излезе с позиция относно случилото на Колежа.

Наш репортер научи още, че един от новите шефове в Ботев Пловдив са се опитали да потулят случая. Рашко Стоянов, който в момента отговаря за юридическите и организационни въпроси в Пловдив, е ходатайствал при различни началници на Община Пловдив, да не се „шуми“ по случая. Той дори е поискал „по възможност“  ръководителят на доброволческото звено да не подава жалби.  Бившият шеф на данъчното в мандата на Здравко Димитров в Община Пловдив и вече ексслужител на НАП, е част и от Сдружение ПФК Ботев.

Все още от клуба също не са излезли с позиция относно инцидента, който попадна и в официалния бюлетин на МВР към медиите.  Не е ясно и дали видеозаписите от поредната доза насилие край стадиона са запазени.

Припомняме, че „Ботев гард“ ЕООД е 100% собственост на ПФК „Ботев Пловдив“. Фирмата бе учредена, за да поеме охранителната дейност на Колежа и футболната база в Коматево. Нейни създатели са Въльо Петров  и Милен Стоянов, които в момента са в ареста с обвинения за въоръжена организирана престъпна група. Последният бе управител на дружеството ,а Въльо Петров – зам.-търговски директор.

Те се прочуха с това, че заплашваха,  принуждаваха и биеха фенове на Ботев Пловдив , които имат критично мнение спрямо ръководството на тима.

В момента управител на фирмата е Божидар Караджов. Той стана известен с това, че се оплака от физическо посегателство от строителя на стадиона и собственик на ПИМК Илиян Филипов.  

Охранител на „Ботев гард" преби доброволец от ДФ „Пловдив 112", арестуваха гоСлужителят на охранителната фирма искал да изгони доброволците, ползващи помещение на Колежа