Съдът остави зад решетките Атанас Червенков - Райфъла, пренебрегвайки желанието му за по-лека мярка за неотклонение заради тежкото му здравословно състояние. Съставът, ръководен от съдия Велева, заяви че в състоянието му няма промяна, което е достатъчна причина да остане зад решетките.  

"Пия антидепресанти, имам нужда от помощ. Три месеца чакам някой да ми прегледа окото. Пак съм на антибиотици заради проблемите с бъбреците. Това е безкрайна агония и не ми се живее. Обмислям самоубийство и ащо го направя най-накрая ще ви зарадвам", бяха последните думи на Червенков.

Днес Атанас Червенков - Райфъла бе доведен с линейка от София в Апелативен съд - Пловдив, за да чуе присъдата си на втора инстанция. В залата бяха и другите подсъдими по делото, което смени няколко съсебнисъставали през последните няколко години. Веселин Загорски бе доведен заедно с Червенков от ареста.

Магистратите обявиха, че решението им относно присъдите, подсъдимите ще научат в рамките на законоустановения ред и срок /30 дни/.