Пазарджишкият Окръжен съд постанови парична гаранция в размер на 3000 лв. за 18-годишния Васил Е. от село Добровница, който на 21 май т.г. блъсна при маневра на заден ход 92-годишната Н.П. Жената по-късно почина в болница.

Единадесетокласникът от местната Професионална гимназия по химични и хранителни технологии бе седнал зад волана на „БМВ“ без да притежава шофьорска книжка и заради трагедията бе задържан в ареста, а съдът му измени мярката. От прокуратурата настояваха за мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като младежът имал стари прегрешения-управлявал в нетрезво състояние и му е било отнето свидетелството за правоуправление. Според защитата му обаче от учебното заведение представили отлична характеристика за момчето, както и писмо с положителни думи от кмета на селото и подписка, че Васил се ползвал с добро име в Добровница, пише 24 часа. Според адвоката на младежа той не е напуснал местопроизшествието, оказал е съдействие на полицаите.

Тийнейджърът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите му са отрицателни.

18-годишният шофьор, прегазил възрастна жена в Пазарджишко, хващан и друг път в нарушениеВ деня на трагедията той е бил видян да форсира автомобила си в селото