27-годишният Ангел Георгиев от Димитровград, който бе обвинен в убийството на 71-годишния си баща, излиза от ареста с мярка за неотклонение „домашен арест” “, който ще се контролира с електронно устройство. Това реши днес Пловдивският апелативен съд, след като преди няколко дни Окръжен съд – Хасково бе наложил най-тежката мярка спрямо Георгиев.

Престъплението се случи на 23 март 2023 г. в град Димитровград, като в дома си, след скандал за пари с баща си, обвиняемият му нанесъл побой. Пострадалият бил откаран в болница, където въпреки оказаната му медицинска помощ, починал. Синът му е бил задържан по обвинение за умишлено умъртвяване на родителя си.

Така след като се запозна с материалите по делото и изслуша страните, апелативните магистрати прецениха, че не споделят мотивите на Хасковския окръжен съд, въпреки че има минимални доказателства, сочещи за съпричастност на Ангел Георгиев към деянието, в което е обвинен.

Съдът прие, че с оглед чистото му съдебно минало и добри характеристични данни, не съществува опасност при по-лека мярка обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление, но заради честите му пътувания до Германия, му наложи забрана да напуска страната.

Определението е окончателно.

Снимка:Архив