Мъжът, който нападна екипажа на полет на Ер Франс, заплашвал, че ще убие всички пасажери на борда, твърдейки, че притежава "свръхестествени сили". Това твърди очевидец, който включил камерата на телефона си, когато пътникът започнал да се държи арогантно. 

Припомняме, че индийският гражданин бе задържан за 72 часа. Още в началото на полета пътникът започнал да се заяжда с останалите в самолета.

„По данни на капитана той е бил отначало конфликтен с част от пътниците, при опит да бъде усмирен удря стюард. Блъскал е по капитанската кабина Получихме сигнал, че се готви извънредно кацане и веднага реагирахме. След кацането мъжът е отведен“, посочи комисар Чешмеджиев от „Гранична полиция“.

Стюардът е с лека телесна повреда. Индиецът е арестуван и срещу него са повдигнати обвинения за тежко престъпление по чл. 341а, ал. 3, а именно: „който извърши насилие спрямо лице, намиращо се на борда на въздухоплавателно средство в полет, ако деянието е от естество да застраши сигурността на това въздухоплавателно средство и не съставлява по-тежко престъпление, се наказва с лишаване от свобода от пет до десет години“.