Станка Марангозова, която беше застреляна снощи в столичния  квартал "Младост", е била изнудвана от измамени от нея. Това стана ясно по време на брифинг на Националната полиция и Специализираната прокуратура.

"Убитата е участвала в пирамиди – схеми от 2009-2012 г., в които е имало много излъгани. Взимала е от потърпевши големи суми пари за борсова търговия. Жертвата е била изнудвана от потърпевши от нейни предишни действия", заяви главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД „Национална полиция”.

 "Срещу потърпевшата жена назад във времето е имало доста жалби от доста граждани и доста юридически лица заради финансови операции, които водят до големи печалби. С една дума пирамида. За момента извеждаме като версии неуредени финансови отношения, но не може да изключим и версията за уреждане на лични мотиви”, добави говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева.

Според нея Марангозова най-вероятно е жертва на организирана престъпна група. „Била е изнудвана от лица, които са потърпевши от нейни действия в миналото. Тя е пострадала от лица, които я изнудват, защото е взела от тях 150 000 долара под предлог, че ще ги умножи", заяви още прокурор Милева.

"Търсим мотив, но в последните години мотиви има много. Търси се такъв, който да доведе до снощните действия ", добави  директорът на ГДНП Христо Терзийски. В момента текат разпити на близки и познати, за да стане ясно дали Станка е получавала заплахи и дали е споделяла за някакви опасения.

Терзийски отказа да разкрие какво точно е оръжието на убийството, както и да коментира символиката на бялата роза, захвърлена до трупа. 

В същото време стана ясно, че в специализираната прокуратура няма данни Марангозова да е била обвиняема, въпреки че тя беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за финансови измами и пране на  пари.

За момента данните са, че в последно време Марангозова се е занимавала с  финансови услуги за фирми и счетоводство, което обаче не било легализирано в счетоводна къща. 

Разпитват за непознат мъж, който дебнел пред блока на убитата СтанкаЗастреляната с 3 куршума жена страдала от левкемия в последните години

Убитата Станка постоянно получавала заплахи от измамени от нейната пирамидаСред ужилените от нея има хора, които са загубили милиони, МВР работи по всички версии