След като първоначално предложи на съда, прокуратурата се отказа от споразумението с Кристиян Бойков по обвинението за теча на данни от НАП. Това съобщиха пред БТА от държавното обвинение.

Утре трябваше Софийският градски съд да разгледа предложението за споразумение с Бойков.

Първоначално Кристиян Бойков беше обвинен в тероризъм, след източването на лични данни от НАП, но през април м.г. СГС върна делото на прокуратурата заради допуснати съществени нарушения.

С внесеното сега в СГС споразумение прокуратурата и Бойков бяха се съгласили, че наказателното производство срещу него за извършено компютърно престъпление ще бъде прекратено и ще му бъде наложена глоба.

На 7 ноември СГС прекрати делото за изтеклите лични данни от НАП и го върна на прокуратурата. Подсъдими по случая бяха Кристиян Бойков и собственикът на "ТАД Груп" Иван Тодоров. Тогава те бяха обвинени за престъпление срещу Републиката с цел всяване на смут и страх в населението.

Делото започна в Специализираната прокуратура. Разследването продължи четири години преди държавното обвинение да го внесе в съда. Един път разследването вече бе връщано на прокуратурата за отстраняване на нарушения.

Търговският директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, е задържанАкцията на ГДБОП продължава вече шести час

Повдигнаха нови обвинения срещу хакера Кристиян Бойков и шефовете муТърговският директор на "ТАД Груп" е обвинен, че умишлено склонил Бойков да извърши престъплението

Хакерът Кристиян Бойков ще учи Национална сигурност в ПУ21-годишният младеж нашумя покрай източването на данни от НАП и хакването на сайта на МОН