Задържаха търговския директор на фирмата, в която работи Кристиян Бойков, съобщи NOVA. 

По-рано днес ГДБОП влезе в офисите на "Тад Груп”. В нея работи основният обвиняем за изтичането на данни от НАП - Кристиян Бойков. Антимафиотите извършват претърсвания и описи на документи и компютърна техника, които да бъдат приложени като доказателство към делото за източването на базата данни на НАП. 

20-годишният Кристиян Бойков, който е обвинен за хакерската атака на системата на НАП не е действал сам и е бил само изпълнител, коментира Главният прокурор Сотир Цацаров. По думите му все още не е ясно кой точно стои зад атаката. 

"Ако в началния етап на разследването сме считали, че Кристян Бойков е единственият извършител на престъплението, в момента имаме достатъчно основание да смятаме, че той не е сам. Имаме достатъчно доказателства да считаме, че той е изпълнителя, но в никакъв случай не е сам. Има и поръчител, има и подбудител", заяви Цацаров. 

Акцията на ГДБОП продължава вече шести час.

Сотир Цацаров: Кристиян Бойков е имал съучастници, целите му не са били благородниВ момента ГДБОП и спецпрокуратурата правят претърсвания във фирмата, в която работи 20-годишното момче