Прокуратурата поиска постоянен арест за Стайко Стайков, който до момента беше на лечение в МВР болница. Издирваният в продължение на пет месеца с червена бюлетина  син на алкохолния бос Миню Стайков излезе от нелегалност в понеделник, когато обяви, че е бил отвлечен и пребит. 

Специализираният наказателен съд ще се произнесе по искането по-късно през деня.

По-рано стана ясно, че Стайков младши се е държал провокативно и агресивно спрямо следователката по делото Ралица Дашева.

"Ще разклатя държавата... ще я обърна с краката нагоре, ако делото ми не бъде прекратено”, заканил се Стайков, докато лежи в МВР болница, твърди "24 часа". През това време Дашева му връчвала постановление, с което прокуратурата отстранява от разследването неговия адвокат Любомир Таков. 

Стайков дори заплашил, че следователката “ще си получи заслуженото”, ако работи по делото му. Няколко пъти повторил: “Прокурорчето Кънев да внимава!”, визирайки наблюдаващия прокурор по разследването Ангел Кънев. Стайков-син твърдял, че делото и арестът му били “скалъпена история” и “поръчка”. Индиректно обаче той признал, че докато го издирвали, не е бил отвлечен. Казал, че не се е крил и че никой не го бил търсил на адресите, на които живее.