Районна прокуратура Пещера е образувала досъдебно производство по случая с наръгания в гърдите тийнейджър. Както вече съобщихме, 14-годишно момче е в болница след екшъна, разиграл се на 23 февруари между двамата младежи.

Те имали конфликт отпреди за това кой какви места посещава в кварталите, където живеят. По време на скандала 16-годишното момче извадило нож от дрехите си и намушкало опонента си в гръдната кухина. Пострадалото 14-годишно момче е било откарано в болницата, където е било оперирано и няма опасност за живота му.

16 - годишният извършител на деянието е бил задържан за срок от 24 часа. Досъдебното производство е за причиняване на средна телесна повреда.  По делото се извършват разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицинска, психиатрична и психологична експертизи.

Уведомени са и инспектори от Детска педагогическа стая и Дирекция „Социално подпомагане“.

Припомняме, че на 14-годишното момче му е направена животоспасяваща операция. 

„Детето постъпи при нас с прободна рана в областта на шията, с травматични наранявания и пневмоторакс. Касае се за проникващо нараняване в гръдната клетка. Трябваше да реагираме бързо, защото имаше опасност за живота му“, разказа д-р Муса Дурльовот пазарджишката болница.

Детето е извадило голям късмет, смятат лекарите. Ако острието на ножа беше засегнало подключичната артерия, която се намира на по-малко от половин сантиметър от мястото на нараняването, то нямаше да оцелее, категорични са хирурзите.

Спасиха живота на 14-годишно момче, наръгано с нож от свой приятел в ПещераДетето е извадило голям късмет, смятат лекарите